rozwijanie menu

Oszczędzanie najszybszym sposobem na dodatkowe 600 zł w portfelu.

„Działaj! działaj! Działaj! W każdej minucie, bo wtedy będziesz o tyle minut bliżej miliona,
przez ile minut podejmowałeś działanie”.

— Sylwia Wzdryga —

Jak w sposób GWARANTOWANY zarobić 600 zł bez pracy w tym miesiącu? Zamiast harować jak wół za 600 zł miesięcznie, miej za darmo te dodatkowe pieniądze. Dodatkowo zyskaj siłę i zdrowie.

Jak zarobić bez pracy dodatkowe 600 zł miesięcznie?

Jak to działa?

1. SPOSÓB OSZCZĘDZANIA – ZDROWE ODŻYWIANIE

Obetnij koszty jedzenia i bądź odżywiony bardziej niż kiedykolwiek. Na jedzenie schodzi mi ok. 600 zł miesięcznie. Kiedy zaczęłam się zdrowo odżywiać za jedzenie wychodziło mi 300 zł miesięcznie.

Po obcięciu słodyczy, bzdur i mięsa zaoszczędziłam 300 zł w każdym miesiącu i wyleczyłam wrzody żołądka, na które cierpiałam przez 10 lat.

A teraz mam prezent dla Ciebie – kilka faktów na temat odżywiania.

80 latki, które wyglądają na 30 lat!
Ich sekret to – surowy weganizm.

Polecam bloga:

Logo

Czy wiedziałeś, że surowy weganizm jest najzdrowszym stylem odżywiania, ponieważ spożywa się jedynie „żywą” żywność, która dodaje ładunek energetyczny dla naszego organizmu?

Żywność służy po to, aby dostarczyć organizmowi energię. Umysł ludzki jednak jest podatny na toksyczną, zakwaszającą organizm truciznę, naturalny narkotyk – cukier oczyszczony. Wystarczająca ilość cukru, jakiej potrzebuje organizm, znajduje się w 1 owocu. Jeżeli mamy zapotrzebowanie na więcej cukru, to albo mamy nadmiar pasożytów, albo jesteśmy uzależnieni od szybkiego zastrzyku endorfin, jakiego dostarcza cukier. Cukier niestety zamienia się w toksynę w ciele i zakwasza je, powodując 80% chorób cywilizacyjnych. Po zjedzeniu czegoś słodkiego poziom hormonów szczęścia podnosi się do 30 minut i opada do poziomu niższego, niż przed spożyciem cukru.

    Powoduje to:

  • zmęczenie, ospałość
  • nerwowość
  • apatię, depresję

Umysł, aby wyrównać poziom hormonów szczęścia, daje sygnał na zapotrzebowanie na kolejną dawkę cukru. W ten sposób powstaje uzależnienie od cukru, który jest jedynie sztucznym, chwilowym stymulatorem hormonów w mózgu odpowiedzialnych za stan euforyczny. Taki sam efekt daje spożycie kokainy, tam jednak zamiast serotoniny i endorfin stymulowane jest wytwarzanie dopaminy – hormonu ekstazy.

Cukier, kawa, papierosy, narkotyki, zakupoholizm i inne uzależnienia działają na tej samej zasadzie. Na uzależnianiu organizmu od sztucznie wywoływanych, chwilowych stanów euforii.

Kawa jest toksyną zakwaszającą organizm. Po wypiciu kawy organizm jest bardziej pobudzony, ponieważ ciało jest tak zatrute, że mobilizuje całą energię, aby jak najszybciej usunąć truciznę z organizmu. Podobny efekt dają sole przeczyszczające. Organizm jak najszybciej musi pozbyć się trucizny i pojawia się efekt przeczyszczenia.

Tak jak w przypadku zażycia cukru, po wypiciu kawy organizm jest pobudzony przez 4 godziny, następnie przez mobilizację wszystkich sił w celu ratowania życia i usunięcia z organizmu trucizny, jaką jest kawa. Stąd bierze się efekt pobudzenia po kawie. Kawa pobudza jedynie do 4 godzin, następnie człowiek jest bardziej zmęczony, niż przed wypiciem kawy. Pojawia się chęć sięgnięcia po kolejny kubek kawy i tak pojawia się uzależnienie.

Producenci żywności wiedzą, jak zarobić na tym zjawisku i na ludzkiej naiwności. Jesteśmy manipulowani przez media i producentów żywności, którzy świadomie sprzedają nam truciznę, ponieważ liczy się tylko pieniądz. W mediach producenci mięsa mówią, że wszystkie wędliny i surowe mięsa są w 30% – 80% napompowane klejem związków chemicznych, ponieważ na całym świecie nie opłaca się nikomu sprzedawać mięsa nienaszprycowanego trucizną – klejem. Klej ten jest widoczny w morfologii krwi, gdzie po zjedzeniu 1 hamburgera z McDonalda, w górnej warstwie krwi znajduje się w 30% żółty klej zamiast krwi. Jest to klej z mięsa, jakim są faszerowane wszystkie mięsa w Polsce.

Jeżeli spożywa się potrawy ugotowane, to mają one ładunek energetyczny równy 0. Badania naukowe z ostatnich lat dowodzą, że komórka ludzka nie jest zbudowana z atomu i elektronów krążących wokół, jak wcześniej twierdzono, lecz jest wyłącznie czystą energią. Kilkadziesiąt lat temu nie posiadano odpowiedniego sprzętu mogącego zbadać budowę komórki. Dzięki dzisiejszej technologii można dokładnie zbadać budowę ludzkiej komórki.

Martwa żywność zapycha jelita i w 30% krew klejem spożywczym. W kleju tym znajdują się trujące chemikalia – także amoniak, który jest śmiertelny dla człowieka. Takie substancje nie powinny być dopuszczone do obrotu w na rynku spożywczym, jednak Unia Europejska dopuszcza tego rodzaju procedury w minimalnych ilościach jako normę. Niestety małe ilości trujących i zagrażających życiu substancji mają swoje skutki w powolnej degeneracji narządów wewnętrznych, szybszym starzeniu się i umieraniu.

W mięsie – zwłaszcza sprzedawanym w marketach – znajdują się również bakterie coli, które, mimo że powodują pobyty w szpitalu, są dopuszczane przez normy europejskie. Więcej na ten temat można zobaczyć w najlepszym filmie, jaki obejrzałam od 10 lat – on przekonał mnie do zrezygnowania z mięsa:

Jest to film po angielsku, można zobaczyć w nim:

  • Zdjęcia obrazu krwi po zjedzeniu hamburgera.
  • Zwierzęta mają nacinane gardła, będąc jeszcze świadome, wisząc na haku, aby krew była świeża. W konsekwencji ze spuszczanej krwi z naciętego gardła zwierzęcia są uwalniane ogromne ilości kortyzolu – hormonu stresu przerażonego, umierającego przez wiele godzin zwierzęcia. Kortyzol to hormon stresu i śmierci, który spożywamy wraz z mięsem umierających w męczarniach zwierząt.
  • Krowy chowane w zdrowych warunkach żyją ok. 20 lat, natomiast krowy dojone żyją zaledwie 4 lata. Umierają, będąc dalej dojone, co widać na filmie. Pijesz mleko od martwych – nawet kilka dni – krów. Zwierzęta często leżą tam kilka dni we własnych fekaliach, co powoduje zarażenie skóry groźnymi bakteriami, grzybicami i chorobami. Podobna sytuacja ma miejsce z masowo chowanymi kurczakami i innymi zwierzętami. Mięso takich zwierząt (nienadające się do wystawienia w sklepie mięsnym) jest przerabiane na gotowe, zapakowane, przyprawione potrawy np. szaszłyki, nóżki kurze, żeberka na grilla już doprawione, aby zakryć zgniliznę i niebezpieczne choroby mięsa.
  • W filmie jest ukazane, że krowy są karmione w mieszance paszowej odchodami kurczaków, aby je zapchać, ponieważ w odchodach kur znajduje się tłuszcz, nie mówiąc o wszystkich pozostałych trujących związkach. Liczy się pieniądz, czyli najtańszy sposób utrzymania zwierząt i ich największy rozmiar.
  • Zwierzęta mięsne są karmione również mięsem bezdomnych psów z biednych krajów, gdzie są masowe odstrzały tych zwierząt, ponieważ są niebezpieczne i roznoszą groźne choroby. Te choroby, wirusy od bezdomnych psów są przenoszone do zwierząt mięsnych.
  • Mięso jest poddawane procesowi gnilnemu, aby było delikatne i miękkie. Oznacza to, że jemy zgniłe mięso zwierząt, które jest pozbawione większości substancji odżywczych, poza białkiem, którego organizm nie potrzebuje w takim nadmiarze. Ludzie mają nadmiar białka w organizmie. Zgniłe mięso, które spożywamy (naszprycowane ogromną ilością hormonu stresu i śmierci oraz klejem) jest powodem 80% najbardziej śmiertelnych chorób.
  • Wraz ze spożyciem zgniłego mięsa dostarczamy do organizmu tysiące pasożytów, których niemal nie ma w warzywach i owocach. Dla porównania: w porcji mięsa znajduje się ok. 50 000 patogennych organizmów – żywych pasożytów, ich jaj, pleśni i grzybów; w warzywie znajduje się tych organizmów ok. 10-50. Wiele chorób jest wywołanych obecnością pasożytów.

    Według danych WHO:

  • W ciągu ostatnich 10 lat różnymi pasożytami zaraziło się ponad 4,5miliarda ludzi.
  • W Europie – co 3 osoba.
  • W USA 85-95% społeczeństwa.
  • Uczeni twierdzą, że na początku XXI wieku 95% osób na świecie jest zarażonych pasożytami.
  • 99,9% ludzi, którzy mają w domu zwierzęta (nawet gryzonie czy ptaki) są nosicielami pasożytów.
  • Pasożyty są przyczyną 14 mln śmiertelnych przypadków/rok.

FILM

Pasożyty w ludzkim jelicie:

    Czy potrzebujemy mięsa naszprycowanego:

  • do 80% klejem toksycznych substancji,
  • bakteriami, w tym coli
  • pasożytami
  • toksynami, w tym amoniakiem (oznaką tego jest, że mięso śmierdzi moczem)
  • hormonem stresu i śmierci - kortyzolem
  • chorobami torturowanych i umierających przez wiele dni we własnych fekaliach zwierząt?

Czy nasz organizm potrzebuje mięsa?

Decydując się na SUROWY WEGANIZM masz w 100% zaspokojoną potrzebę na mięso i mleko. Duże ilości białka znajdują się w łatwo dostępnych produktach pochodzenia roślinnego, np. fasoli, pestkach dyni, soi, cieciorce, sezamie niełuskanym: produkty które możesz jeść zamiast mięsa

Czym jest SUROWY WEGANIZM – RAW FOOD?

Polecam bloga:

Logo

    Poszczególne zalety surowego weganizmu:

  • Surowe pożywienie jest lepszej jakości, dlatego też jesz mniej, by zaspokoić swoje potrzeby żywieniowe. Gotowanie pozbawia żywność witamin, uszkadza białka i tłuszcze, a także niszczy enzymy pomocne w trawieniu. Gdy zwiększa się ilość surowego jedzenia w diecie, czujesz się zadowolony i masz więcej energii, jedząc mniejsze posiłki, ponieważ surowa żywność ma najlepszą równowagę wody, składników odżywczych i błonnika, by zaspokoić potrzeby twojego organizmu.
  • Surowe pożywienie ma bardziej intensywny smak niż gotowane, nie ma więc potrzeby dodawania soli, cukru, przypraw lub innych dodatków smakowych, które mogą podrażnić twój układ trawienny czy nadmiernie pobudzać inne organy.
  • Przygotowanie surowego pożywienia zajmuje bardzo mało czasu, więc spędzasz mniej czasu w kuchni. Nawet dziecko 5- czy 6-letnie może przygotować większość rzeczy na śniadanie, obiad czy kolację. To daje dziecku poczucie niezależności i podnosi samoocenę, nie mówiąc już o wytchnieniu, jakie przynosi rodzicom.
  • Kiedy odżywiasz się na surowo, występuje małe prawdopodobieństwo poparzeń, chyba że znajdujesz się w środku pożaru lasu czy zbyt długo stoisz na słońcu. Tylko pomyśl! Żadnych poparzeń języka, podniebienia, palców i o wiele mniej pożarów w domu.
  • Zmywanie po przygotowaniu i zjedzeniu surowego posiłku jest drobnostką. Żadnego przypalonego tłuszczu czy zaschniętych warstw. Poza tym wszystkie niejadalne części wrzucane są bezpośrednio do kompostu.
  • Żywienie się na surowo może odwrócić lub zatrzymać rozwój wielu chorób, w tym także chorób serca i nowotworów. Pamiętaj, że w procesie gotowania wytwarzają się wolne rodniki, które są główną przyczyną powstawania nowotworów. Jeśli zmniejszysz liczbę wolnych rodników, którymi twoje komórki są bombardowane, zmniejszysz ryzyko zachorowania na raka.
  • Surowa dieta może ochronić Cię przed chorobami zakaźnymi, tj. przeziębieniem, grypą, odrą, itd. Surowe pożywienie utrzymuje zdrowe ciało, a zdrowe ciało nie zachoruje. Jeśli zaczniesz łączyć właściwie surowe produkty, zgodnie z zasadami Naturalnej Higieny, wkrótce osiągniesz poziom, na którym nie będziesz cierpieć już więcej na zgagę, gazy, niestrawność czy zaparcia.
  • Jest to rozsądne ze względu na środowisko. Gdyby cała ludzkość znalazła się na surowej diecie, przemysł spożywczy zostałby zamknięty i zająłby się produkcją żywności organicznej. To zaoszczędziłoby nam ogromnych ilości zasobów naturalnych używanych do produkcji energii zużywanej w tym przemyśle. Energia atomowa byłaby zbędna. Pomyśl też, ile drzew i rezerw ropy mogłoby zostać ocalonych, gdyby nie było potrzeby produkowania papierowych i plastikowych opakowań dla naszej przetworzonej żywności. Mniej dwutlenku węgla uwalniałoby się do atmosfery, gdyby przestało się gotować, a więcej tlenu z wszystkich nowych sadów i ogrodów, co przyczyniłoby się do odwrócenia Efektu Cieplarnianego.
  • Odżywianie się na surowo zaoszczędzi Ci wydatków na żywność, witaminy, garnki, patelnie, sprzęty kuchenne, lekarzy, lekarstwa i ubezpieczenie zdrowotne. Nie niszcz więc swojego pożywienia, siebie i naszej planety poprzez gotowanie tego, co jesz. Owoce, orzechy i warzywa, które są w całości świeże i surowe, są przepełnione życiem i mają zdolność przekazywania swojej siły życiowej bezpośrednio Tobie.

Toksyny w ludzkim ciele i ich skutki.

Kolejnym czynnikiem zagrażającym zdrowiu człowieka jest nadmiar toksyn w organizmie. Pasożyty zawarte w mięsie, które są przenoszone do naszego ciała wraz ze spożywanym mięsem wydzielają dużą ilość toksyn.

Objawy nadmiaru toksyn w organizmie:

  • bóle i zawroty głowy,
  • ogólne osłabienie,
  • problemy z cerą jak trądzik czy sucha skóra,
  • nieprzyjemny i silny zapach potu,
  • kwaśny zapach moczu,
  • zimne stopy i dłonie,
  • wypadanie włosów i łamliwość paznokci,
  • próchnica,
  • cienie pod oczami,
  • nalot na języku i dziwny smak w ustach,
  • zaparcia,
  • zgaga,
  • problemy żołądkowo- jelitowe,
  • celulit,
  • bóle mięśni,
  • sztywność stawów,
  • bóle pleców i kręgosłupa,
  • osłabienie ogólnej odporności,
  • częste przeziębienia i stany zapalne,
  • problemy z zatokami,
  • alergie i pokrzywki

Możemy odczuwać huśtawki nastroju, brak koncentracji, smutek lub drażliwość, niekontrolowane wybuchy złości, niepokój wewnętrzny, lęki, zaburzenia snu, zmęczenie nawet po długim śnie, zmniejszoną odporność psychiczną i skłonność do depresji. Długotrwałe zakwaszenie sprzyja powstaniu różnych przewlekłych chorób, w zależności od uwarunkowań genetycznych, osłabionych miejsc i organów: nadciśnienie, miażdżyca, cukrzyca, osteoporoza, nowotwory, choroby serca, zaburzenia krążenia, zmiany zwyrodnieniowe stawów, nadwaga, skłonność do złamań kości u osób starszych; powolne leczenie złamań, dyskopatia, kamica, zapalenie stawów, problemy z układem pokarmowym.

Zobacz, jak wyglądają osoby w wieku 80 lat Annette Larkins, Mimi Kirk i nieco młodsze osoby np. Markus Rothkranz, które stosują surowy weganizm. Ty też w wieku 80 lat możesz wyglądać jak trzydziestoletnia osoba.

Ty też w wieku 80 lat możesz:

  • nigdy nie odwiedzać lekarza
  • cieszyć się młodością, zdrowiem, energią i radością życia
  • być wiecznie młodym

Kiedy tylko będziesz robić to, co robią osoby, które mają w tej dziedzinie efekty. Naśladowanie najlepszych to najprostszy i najszybszy sposób na sukces.

Kilka pomysłów na wyśmienite dania WEGAŃSKIE:

Film, gdzie znajdują się potrawy RAW, czyli surowo wegańskie BEZ GOTOWANIA:

Przechodząc na surowy weganizm, zwłaszcza gdy nie masz pieniędzy, pozwoli Ci zaoszczędzić 300 zł miesięcznie. Gdy zrezygnujesz z mięsa, masła, serów, słodyczy, to będziesz zdrowszy i nie odwiedzisz lekarza przez najbliższe 80 lat swojego życia.

Dla kogo?

  • Dla chcących zaoszczędzić na lekach i lekarzach, ponieważ osoby stosujące surowy weganizm nie mają potrzeby odwiedzania lekarzy nawet przez całe życie.
  • Dla chcących usunąć na zawsze pryszcze, cellulit, otyłość, cukrzycę, wszelkie alergie, artretyzm, wrzody, nadciśnienie i inne choroby cywilizacyjne.
  • Dla chcących mieć mnóstwo energii i mieć mniejsze zapotrzebowanie na sen. Osoby stosujące surowy weganizm, mający odkwaszony organizm i spożywający alkaliczną, żywą żywność śpią ok. 4 godz. a śpiąc 4 godz. masz przewagę nad innymi ludźmi bo masz dłuższą dobę o 4 godziny. Możesz ten czas wykorzystać np. na rozwijanie potrzebnych umiejętności, talentów do wykonywania pracy o jakiej marzysz.

Korzyści:

  • Zarabiasz 600 zł bez pracy.
  • Zyskujesz wolny czas na inne aktywności.
  • Zdrowie, wyleczenie się z 80% najbardziej śmiertelnych chorób w tym zatrzymanie procesu raka na zawsze.
  • Masz więcej energii.
  • Dłuższa doba, bo śpisz 4 godz.
  • Wieczna młodość, w wieku 80 lat będziesz wyglądał jak 30-letnia osoba.

Minusy:

  • Aby zacząć się odżywiać warzywami musisz najpierw oczyścić jelita ziołami lub hydrokolonoterapią. W przeciwnym razie witaminy nie będą mogły się przedostać przez 10 kg złogów oblepiających ścianki jelit, które większość ludzi dźwiga w brzuchu.
  • Aby odzwyczaić się od narkotyku – cukru, będziesz przechodził przez podobne niedogodności jak to ma miejsce przy wychodzeniu z większości uzależnień.

Ciekawostka:

    Czy słyszałeś kiedyś o miracle fruit albo o synsepalu słodkim?

  • Jest to owoc po którego zjedzeniu kwaśne pokarmy zamieniają się w słodkie. Mózg jest oszukany i myśli, że dostał dawkę cukru, np. po zjedzeniu ogórka, lub cytryny.
  • Odżywiasz się zdrowo i masz jednocześnie zaspokojoną potrzebę na cukier.

Czego potrzebujesz?

  • Potrzeby i chęci wyleczenia się ze wszystkich chorób cywilizacyjnych.
  • Wytrwałości w przyzwyczajaniu się do nowego stylu odżywiania.

Jak zacząć?

  • KROK 1 – Na początku oczyść jelita ziołami lub hydrokolonoterapią (jest droga ok. 1000 zł za 4 zabiegi).
  • KROK 2 – Spożywaj jedynie żywą nieprzetworzoną żywność wysoko alkaiczną. Zamiast owoców, zjedz lepiej warzywa, bo nadmiar owoców zakwasza organizm i powoduje cukrzycę. Można spożywać do 5 owoców dziennie, różnokolorowych, bo każdy kolor, to przewaga innej witaminy.

Klucze do sukcesu?

Działanie – zrób to, a będzie to Twoim kluczem do sukcesu.

Zarobki

Od 600 zł – 2000 zł oszczędności miesięcznie na rodzinę (czyli w tym wypadku dochodu).

Kim będziesz?

Będziesz zdrowy, pełny energii, zdrowo szczupły, radosny, wiecznie młody.

Zacznij teraz

Co teraz będziesz jadł?

Zrezygnuj z tego. Przypomnij sobie o tym, czym jest mięso. Jak bardzo postarza Cię cukier i ile chorób powoduje. Zrezygnuj z tego, co masz jeść w najbliższym czasie i zjedź zamiast tego porządny talerz 5-kolorowych warzyw, nasion i orzechów.

Kiedy zrobisz to teraz, to zaoszczędzisz w tej chwili ok. 5 zł.

Zrób to teraz. Pożyw Twój mózg zdrową „żywą” żywnością i zwróć uwagę na to, ile masz energii po takiej potrawie. Obejrzyj film z linku z tego rozdziału i zrób sobie wegańską, surową przepyszną pizzę czy sernik bez pieczenia.

Wróć do linku z pomysłami na dania i zrób sobie jedno danie teraz.

2. SPOSÓB OSZCZĘDZANIA – POMOC Z CARITASU

Drugi sposób oszczędzania, to skorzystanie z pomocy np. Caritasu. Jeżeli rzeczywiście nie masz na spłatę długów, na życie, to możesz skorzystać z pomocy Caritasu. Pomoże ci to zaoszczędzić kolejne 300 zł miesięcznie. Otrzymasz podstawową żywność, taką jak kasze, ryże, a także chemię gospodarstwa domowego. Możesz tam otrzymać pieluchy dla dzieci a nawet RTV i AGD w dobrym stanie. Gdy nie miałam za co żyć, korzystałam z pomocy Caritasu. Osoba z mojej rodziny otrzymała kiedyś AGD w bardzo dobrym stanie.

W sumie nie trując się mięsem, cukrem i innymi truciznami i korzystając z pomocy Caritasu możesz zaoszczędzić ok. 600 zł miesięcznie.

Dla kogo?

  • Dla osób zadłużonych z komornikiem.
  • Dla nie mających na życie.
  • Dla chcących przeznaczyć zaoszczędzone środki na inwestycję lub rozwój biznesów.